Saturday, December 17, 2005

 

MOD.POR antwoordt kiezers t.a.v. punt 9

Punt 9 van het MOD.POR programma voor werk en inkomen (11 december 2005) stelt :

"Er wordt een programma opgezet om Antillianen in Nederland te stimuleren om naar de Antillen terug te komen. Wanneer Antillianen in Nederland door falende integratie aldaar in het criminele circuit zijn terecht gekomen, kan de Nederlandse overheid deels verantwoordelijk worden geacht omdat men de problemen op hun beloop heeft gelaten. Voor de andere Antillianen geldt dat zij waardevolle kennis en ervaring hebben opgedaan zodat het belangrijk voor de Antillen is wanneer zij zouden terugkeren."

(1) Kiezer: Wat betreft niet geslaagde Antillianen: yu Korsow nos ta i nos ta keda!! No ta mi falta. Wat betreft geslaagde Antillianen: zorg dat de economie hier weer aantrekt; dan heb je helemaal geen programma nodig om de “geslaagde Antilliaan” terug te laten komen. Overigens; een dergelijk programma bestond al. Gesponsord door de Nederlandse overheid. Mislukte omdat het meerendeel geld aannam, zich liet uitschrijven uit Nederland en inschrijven op Curacao en vervolgens vrolijk weer in Nederland ging wonen.

MOD.POR: Via dit verkiezingsprogramma zal de economie aantrekken en zullen er mensen terugkeren, maar, een fraude-bestendig steuntje in de rug kan toch helpen om nog meer mensen aan te moedigen daadwerkelijk terug te komen.

Comments:
Misschien nog een punt over falen van diverse regeringen:
Not able/willing iets aan de slecht functionerende en geldverslindende overheidsbedrijven (gerund met publiekgeld) als UTS etc. aan te doen. ADSL b.v. blijkt nog steeds niet goed te functioneren ondanks ongewoon hoog tarief vergeleken met Nederland.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?